Dat smaakt naar meer…

Nadat we laatst met de gelegenheidsband The Collective, het nummer “WintersWoeste Vecht” hadden opgenomen, gebaseerd op het nummer One Horse Town van Blackberry Smoke, maar wel voorzien van een nederlandse tekst(geschreven door Anton Klein Willink en Henri Grootenhuis), hadden Anton en ik zoiets van….dat smaakt naar meer!

Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen om eigen nummers te schrijven, waarbij zowel de tekst als de muziek “van eigen hand” zijn.

Het nummer waar we nu mee bezig zijn, heeft als werktitel “De Tijd”.
De bedoeling is dat als het nummer af is, we dat natuurlijk ook zelf gaan opnemen en wat mij betreft gaan we er dan ook een leuk filmpje bij maken.

Het is gewoon hartstikke leuk om met twee gitaren aan nummers te werken en daar waar nodig kunnen we ook andere (virtuele) instrumenten toevoegen.
Denk aan drums, piano, orgel, blazers, strijkinstrumenten, percussie, noem maar op, wat virtuele instrumenten betreft, zijn de mogelijkheden haast oneindig!

En wat natuurlijk ook leuk is, is het puzzelen met woorden, zorgen dat je goed uitkomt, dat het allemaal “in elkaar past”. Een geheel vormt!

About Fred

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Collaboration, Muziek opnemen, Songwriting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.